De forskellige arbejdsformer, som din krop udfører på ski.

Muskelstyrke

Anaerob og aerob udholdenhed

Anaerob styrke

Koordination

Behændighed og reaktion

Balance

Smidighed


Aerob udholdenhed:  Musklernes evne til at optage ilt under arbejde, så som ved almindeligt skiløb, storsving på grøn/blå/rød piste.

Anaerob udholdenhed: Musklernes toleranceevne overfor mælkesyre under højintensivt arbejde i et afgrænset tidsrum fra 10 sekunder optil 3 minutter som f.eks. skiløb på pukkelpist eller sort piste.

Anaerob styrke:  Musklernes råkraft - evnen til at yde er arbejde under maksimal belastning i et kort tidsrum på max. 10 sekunder.

Koordination:  Evnen til at samordne kroppens bevægelser i forhold til hinanden og i forhold til omgivelserne. (Samspil mellem nerve- og muskel-systemet.)

Behændighed og reaktion: Kroppens evne til hurtigt at igangsætte en bevægelse på et signal eller et bestemt stimuli eller impuls.

Balance: Evnen til at opretholde kroppens oprindelige ligevægt, når der opstår en ydre påvirkning.


Tilbage